Jarig zijn in tijden van Corona. Het ouder worden kan ik niet betreuren, het enige alternatief namelijk is jong te sterven. Ondanks alle beperkingen van het moment, viert men bescheiden zijn verjaardag.

Gelukkig woon ik samen met een aantal dierbaren, die ook nog eens weten wat goed voor mij is. (“Alweer boeken, pa? Weet je niks anders?”). Onderstaand stapeltje was toch niet te versmaden.

Met de twee romans van António Lobo Antunes heb ik mijn stapeltje van deze schrijver leuk kunnen uitbreiden. Het zijn deel 1 en 3 uit een trilogie, waarvan ik deel 2 al had staan.

Prelude is een bijzonder werk van de Romantische dichter William Wordsworth, waarvan dit jaar voor het eerst een vertaling is verschenen, door Jan Kuijper, een groot dichter waarvan we tegenwoordig te weinig horen.

Lingua van Gaston Dorren is de opvolger van en uitbreiding op zijn eerdere boek Taaltoerisme. Op enthousiaste en toegankelijke manier maakt Dorren ons deelgenoot van talloze wetenswaardigheden over Europese talen.

Onderaan de stapel ligt de biografie van Thomas Cromwell door de eminente historicus Diarmaid MacCullough, die de auteur is van o.a. een bekend en omvangrijk boek over de Reformatie, dat ik al met veel interesse had gelezen. Ook dit boek blijkt weer niet teleur te stellen, met alle politieke machinaties uit de Engelse 16e eeuw.

Om verspreiding van het genoemde virus te voorkomen vierde ik dit jaar mijn verjaardag in kleinere porties. Daardoor kreeg ik het hele weekend door cadeautjes. Met onderstaande twee boekjes mocht ik dit fijne weekend weer afsluiten.

Laten we dus het glas heffen en een aantal mooie boeken lezen!

Geplaatst in Niet gecategoriseerd